“Gelato Naturale Academy. La prima scuola Italiana per il vero gelato artiginale”

De eerste Italiaanse school voor echt ambachtelijk ijs

Gelataia Angèle

Angele Jehee, de oprichtster van Angelice, volgde haar opleiding tot ijsbereider met de specialisatie vegan gelato aan de Gelato Naturale Academy in Toscane (Italië).

Angele: “Bij de Gelato Naturale Academy leerden we de ijsbasis zelf samen te stellen. Dit is nogal anders dan een kant en klare basis, waar veel ijsmakers mee werken. Het voordeel van zelf maken is dat je de receptuur naar je hand kunt zetten. Is bijvoorbeeld het fruit zoeter, dan hoef je minder suiker toe te voegen. Met een kant en klare basis kan dit niet.”

Eindelijk in Nederland: het ontstaan van het vegan ijsmerk Angelice.

Toen ik in Dubai heel erg lekker vegan ijs zag en proefde, was dat de trigger. Dat wilde ik in Nederland ook! Er was wel vegan sorbetijs, maar geen echte vegan gelato. Nu maken we bij Angelice superlekkere vegan gelato die niet is te onderscheiden is van gelato op (koe)melkbasis. Hiervoor gebruik ik vaak erwtenmelk en in sommige gevallen kokosmelk. Erwtenmelk is in vergelijking met andere soorten plantaardige melk van nature praktisch smakeloos, maar wel lekker romig. Dat is dus een fantastische basis. Vervolgens komt het voor een gelataia aan op ambacht, expertise en… heel veel liefde voor ultiem lekker ijs.”

Contact

Heb je vragen over Angelice, of wil je een smaak op maat?
Wij helpen je graag. Bel of stuur een bericht via:

E-mail: a.jehee@angelice.nl
Telefoon: +31 6 531 87 107© Copyright 2024 Angelice