Op een steenworp afstand van het historische centrum van Delft zit sinds anderhalf jaar Flow Yoga & Food. Waar deze combinatie van een yogastudio en een food bar nu nog in een wijk in aanbouw is gelegen, staat het rond 2025 aan een gloednieuw stadspark. Vanaf afgelopen zomer staat er bij het vegetarische restaurant gelato van Angelice op de kaart. ‘We wisten direct: dit ijs willen we graag op onze menukaart.’
Bart Stotijn is chefkok en eigenaar van Flow Yoga & Food. Samen met zijn vriendin Marjon runt hij de zaak. Bart zorgt vooral voor alles wat met de keuken te maken heeft, terwijl Marjon yogalessen geeft en in de bediening staat. De yogastudio en het restaurant zitten naast elkaar, maar zijn afzonderlijk te bezoeken.
Een verrassende kennismaking
Bart: ‘Net voor de zomervakantie kwam Angele, de eigenaresse van Angelice, bij ons langs om kennis te maken. Ze liet ons haar ijs proeven. Niet drie, maar wel twaalf smaken had ze bij zich. Banaan, aardbei, chocola en vanille, maar ook karamel, kokos en andere minder gangbare soorten. We waren direct verkocht. Het ijs was verrassend goed: lekker, smaakvol en romig. Daarbij is het vrij massief en goed schepbaar. Meteen wisten we: dit willen we graag op onze menukaart.’
Alleen maar plussen
Bij Flow Yoga & Food kan je de hele dag door eten, van ontbijt tot en met diner. IJs en zelfs vegan ijs stond al wel op de kaart. ‘Ons gewone ijs haalden we bij de groothandel. De veganistische variant kochten we elders in, maar dat was én heel duur én het bevatte noten. Dat is gewoon niet handig, alleen al omdat je daar de gasten voor moet waarschuwen. Het leuke van Angelice is dat je geen rekening hoeft te houden met allergieën. Bovendien is het prijstechnisch aantrekkelijk. Ze vraagt niet de hoofdprijs, terwijl de kwaliteit super is.’
Sindsdien staat er dus gelato van Angelice op de kaart van Flow Yoga & Food. ‘En dat is ook nog het enige ijs dat we aanbieden. Het is wel zo makkelijk om op één punt te bestellen en laten leveren. Standaard staan er twee smaken op het vaste menu. Nu zijn dat vanille en chocola. Vanille gebruiken we in onze zelfgemaakte tiramisu en chocolade-ijs verwerken we in onze chocolade-dessert, samen met onder andere mousse, tofu en gekonfijte pompoen. Maar we hebben ook altijd gerechten buiten onze kaart om. Daarvoor wisselen we het ijs af. Onlangs liet Angele ons speculaas proeven. Verrukkelijk! Daar gaan we binnenkort zeker een dessert bij bedenken.’
Persoonlijk contact
Bij het vegetarische restaurant is duurzaamheid belangrijk. Bart: ‘Al zijn we ook niet extreem als het op leveringen aankomt. Maar het is wel een bijkomend voordeel als onze leveranciers verantwoorde producten aanbieden. Nog een voordeel van Angelice vind ik de flexibiliteit. Bestel je het ijs op de ene dag, dan krijg je het al de volgende geleverd. Angele komt het meestal zelf brengen. Zulk persoonlijk contact geeft een goed gevoel.’
De ultieme afsluiter
Hoewel Angelice officieel gelato en geen ijs maakt, hebben Bart en Marjon het als ijs op de menukaart staan. ‘Niet iedereen is zich bewust van het verschil. Het als ijs betitelen, scheelt ons veel uitleg. Hoe dan ook zijn onze gasten lovend over de gelato. De smaken vinden ze puur, echt en vol: een heerlijke afsluiter van een hopelijk geslaagde avond.’
The place to be
Bart richt zijn pijlen intussen op het verder uitbouwen van zijn zaak. ‘Ons concept is vooruitstrevend. Langzaam wint ons restaurant aan populariteit en stijgt de naamsbekendheid. Niet alleen uit Delft, maar ook steeds meer van omliggende dorpen en steden weten gasten ons te vinden. Het vraagt van ons dat we continu kwaliteit leveren. Met Angelice hebben we op dat vlak weer een stap gezet.’
‘Daarbij’, vervolgt Bart, ‘zitten we nu nog min of meer in een bouwput. Geen gezellige omgeving dus. Als alles om ons heen straks is afgebouwd, bevinden we ons middenin the place to be. Dat maakt onze aantrekkingskracht ongetwijfeld nog groter.’
Ook gelato van Angelice op jouw menukaart?
Neem gerust contact op voor meer informatie of maak direct een afspraak om de gelato te proeven via a.jehee@angelice.nl of op telefoonnummer +31 (0)6 531 87 107.