Proef zelf hoe lekker plantaardig is op de Dag van het Ambacht cover

Proef zelf hoe lekker plantaardig is op de Dag van het Ambacht

Vragen jouw gasten ook steeds vaker om vegan? Plantaardig eten is belangrijker dan ooit. We willen lekker, duurzaam én kwalitatief ondernemen. Vakbeurs ‘De Dag van het Ambacht' is er om je hierin te inspireren. Daar moet de gelato van Angelice natuurlijk bij zijn. Op 11 maart maak je kennis met onze allergenenvrije en vegan producten. Je vindt ons bij stand IJSO4. Kom je ook proeven? Organisator Linda van der Windt vertelt meer over deze dag.

Duurzaam ondernemen

De Dag van het Ambacht brengt ondernemers en klanten in het bakkers- en ijsvak samen. Er worden verschillende demo's, workshops en wedstrijden georganiseerd. ‘De markt komt bij elkaar om nieuwe dingen te ontdekken,' vertelt Linda. ‘Het is leuk om te zien waar iedereen mee bezig is. Het thema van dit jaar is duurzaam ondernemen. De consument wordt steeds bewuster in de keuzes die hij/zij maakt. De grootste vraag is: "Hoe blijft mijn bedrijf gezond voortbestaan én houd ik rekening met het milieu?"

Dat maakt niet alleen kennis van je product, maar ook van je klant van groot belang. Het draait om verbonden zijn en blijven met elkaar. Het motto van de vakbeurs is dan ook: ‘Eten verbindt'. Daar passen plantaardige en allergenenvrije producten goed bij, omdat iedereen die kan, mag en wil eten!

Vegan én verrukkelijk

Dankzij de inzet van makers en de ontwikkelingen van de afgelopen jaren is vegan eten al lang niet meer flauw of schaars. Dat is ook een kenmerk van ambacht, vindt Linda: ‘Ambacht betekent liefde en passie voor het vak. Mensen willen lekkere dingen maken. Het is creatief en heel persoonlijk: je doet het met je handen.' Dankzij die passie kunnen traditie en vernieuwing naast elkaar bestaan.

Desondanks ziet Linda nog veel ondernemers zoeken binnen de plantaardige branche. ‘Het blijft nieuw. Er wordt nog vaak gedacht dat in een écht goed taartje roomboter moet zitten. Juist daarom vind ik het mooi om op de Dag van de Ambacht op een toegankelijke manier te kunnen laten zien dat vegan producten heel erg lekker zijn.'

Dat is precies wat haar aantrok in Angelice. Ze kwam ons eerder tegen op de Horecava, een vakbeurs in Amsterdam. ‘De stand zag er zo leuk uit, dat ik wel móést gaan proeven. Ik was verrast door de karamelsmaak. Jullie gelato is misschien zelfs lekkerder dan ander ijs. Het kan dus gewoon: vegan en romig!'

Linda hoopt dat we samen kunnen laten zien dat plantaardig niet afdoet aan de smaak, of het oog. ‘Ons doel is niet om het een door het ander te vervangen. We willen het juist naast elkaar laten bestaan. Ik eet zelf niet veganistisch, maar kijk wat er lekker uit ziet. Als het vegan is, is dat mooi meegenomen.'

Dat is precies wat we op de Dag van het Ambacht hopen te doen. Bezoekers kunnen op 11 maart in de evenementenhal Gorinchem zelf ervaren dat plantaardig lekker is. Ook proeven? Er zijn nog tickets beschikbaar!

Bekijk hier alle Gelato smaken van Angelice